Skip to the content

Behandelingen

Is jouw fysiek paard uit balans? Of wil je jouw geliefde paard gewoon even lekker verwennen met een heerlijke behandeling? Of is jouw paard wat angstig of heeft jouw paard iets heel ergs meegemaakt en hierdoor een trauma? 

Wat jouw vraag ook is, ik help je graag! 
Alle technieken die ik gebruik zijn heel zacht en ik manipuleer niets.
Door de zachtheid van de technieken op de juiste plaatsen zorgt dat het lichaam hier gelijk mee aan de slag gaat.
Dit maakt het erg fijn voor de paarden, waardoor ze rustig en relaxed de behandeling ondergaan. 
En bij ontspanning vind het meeste herstel plaats, denk maar eens aan het autonome zenuwstelsel. 

Op dit moment voer ik de volgende behandelingen uit:
-Cranio Sacraal
-Manuele Lymfedrainage
-Breuss Massage
-Integrated Energy Therapy


Tijdens de behandelingen is het mogelijk om aromatherapie in te zetten, afhankelijk van de klachten en het paard. 


Mijn specialiteiten zijn:
-Voeding
-Gedragsproblemen
-Zomereczeem
-Insulineresistentie
-Jeuk
-Headshaking
-Hanetred
-Slecht zicht
-Trauma's 
-Peesblessures

Cranio Sacraal Therapie

Het craniosacraal systeem is een automatisch geregeld systeem in ons lichaam en dat van onze paarden. Het craniosacraal systeem bestaat uit bottige structuren van de schedel (Cranium), het heiligbeen (Sacrum), hersen- en ruggenmergvliezen (Dura). De dura maakt deel uit van het grotere geheel van bindweefsel, hersen- en ruggenmergvliezen (waarin het centrale zenuwstelsel in ligt met hersenvocht). Alle organen, botten, spieren, zenuwen zijn verbonden met bindweefsel. Ook heeft elk weefsel zijn eigen trilling, dat klinkt gek, omdat het iets is wat wij niet kunnen zien.

Manuele Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zachte techniek die het lymfestelsel van het paard aanspoort om op te ruimen. Het lymfestelsel zorgt voor transport van alle afvalstoffen die het paardenlichaam produceert. Deze afvalstoffen gaan eerst via de lymfeklieren om omgezet te worden naar lichaamsveilige stoffen. Hierna mag het verder naar het algemene verzamelpunt en vervolgens via het bloed afgevoerd worden.

Soms is het lymfestelsel overvol en kan het niet meer afvoeren. Hierdoor wordt ook transport van bouwstoffen belemmerd, waardoor er problemen kunnen ontstaan. Bij een behandeling met MLD worden alle belemmeringen opgeheven en kunnen alle afval en bouwstoffen weer verder getransporteerd worden.

Breuss Massage

Wat te doen als jouw paard telkens niet lekker loopt of zijn rug vastzet?

Dat is erg lastig en vaak een terugkerend probleem. Je paard loopt het liefst met een buiging, is moeilijk recht te rijden, of je merkt dat net die ene wervel een klein beetje scheef lijkt te liggen in de ruggenwervel ten opzichte van de andere wervels.

De (Dorn-)Breuss massage is een doeltreffende en zachte techniek die ontspanning in de rug brengt.
De massage, ontwikkeld door Rudolf Breuss, wordt rustig en zacht uitgevoerd, waardoor het niet pijnlijk is voor het paard. De massage is gericht op de ontspanning van de weefsels rondom de wervelkolom zodat er meer ‘ruimte’ lijkt te komen in de rug en de overtallige druk verdwijnt.


You can't change the world for all the horses.
But for that one horse you can change the world!

Klaske Roskam

Roskam equi-services

Stiens, Nederland

KvK 70519447

Tel. 06-13545453

Email. info@roskamequiservices.com

Cursus aanbod

Wil je zelf meer leren over voeding of de behandelingen die ik geef? Hou de cursusdata in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!