Skip to the content

Lezing IR 23 nov. 2018

Lezing Insuline resistentie in de winter

Datum 23 november 2018

Heb je je voeding voor je paard onder controle, maar lukt het je maar niet om je paard af te laten vallen? En kampt je paard met insulineresistentie, (winter)hoefbevangenheid, EMS of PPID, of wil je graag weten hoe je dit kan voorkomen? Kom dan nu naar deze lezing!

Deze lezing wordt gegeven voor paard-eigenaren, trainers en professionals. Tijdens de lezing wordt in gegaan op de oorzaken van insulineresistentie, de verbanden met EMS, PPID en hoefbevangenheid. Want hoe verloopt het proces binnen in het lichaam van het paard nou eigenlijk? Waar begint het mee en welke externe factoren zorgen ervoor dat de insuline resistentie sneller in de hand wordt gewerkt? En wat zorgt ervoor dat een paard met insuline resistentie nou gevoeliger wordt voor andere ‘ziekten’?

En als je paard al eenmaal insuline resistent is en je hebt alle voeding al op orde? Wat kun je nog doen om erger te voorkomen? Want de winterhoefbevangenheid ligt ook alweer op de loer..

Tijdens deze lezing komen de volgende onderwerpen aan bod: voeding, de 3 soorten zenuwstelsel, klinische invloed, insuline resistentie, (stal)management en training.

Er is ruimte voor eigen inbreng tijdens de lezing, dit mag je aangeven bij opgave.

Datum: vrijdag 23 november 2018

Locatie: stichting Dimarte, Zomerweg 96, Noordburgum

Kosten: €35 inclusief koffie en thee (hiervan wordt een deel gesponsord aan stichting Dimarte www.stichtingdimarte.nl/ )

Opgave via:

Mail: info@roskamequiservices.com

Tel: 0613545453

Of via de website: www.roskamequiservices.com/contact/

 

Op de locatie is er gratis parkeergelegenheid

You can't change the world for all the horses.
But for that one horse you can change the world!

Klaske Roskam

Roskam equi-services

Franeker, Nederland

KvK 70519447

Tel. 06-13545453

Email. info@roskamequiservices.com

Cursus aanbod

Wil je zelf meer leren over voeding of de behandelingen die ik geef? Hou de cursusdata in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!