Skip to the content

*Wachtend op nieuwe datum* Clinic - grondwerk, je eigen lijf als instrument

Ken je dat? Van die typische dingen die mensen altijd vanaf de bakrand roepen..?

*Je moet altijd met een zweep longeren!
*Blijf eens stilstaan!
*Laat je (longeer)touw volledig op spanning!

enzovoort enzovoort..
Maar is dat allemaal wel zo? Zijn bovenstaande zaken wel noodzakelijk om goed grondwerk/longeren te verrichten? De praktijk wijst bij veel paarden wel anders uit.

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen:
*Het paard is nerveus
*Het paard is zich niet bewust van het lijf dat hij heeft en maakt hier dus niet optimaal gebruik van
*Het paard drukt zijn rug door de bijzet(teugels) heen en loopt dus juist alleen maar méér op de voorhand ipv de achterhand
*Het paard ziet een zweep als een hele negatieve bekrachtiging en reageert hier heftig op.
*Het paard ervaart de druk op de longe als vervelend en accepteerd hierdoor geen of weinig druk (hierdoor is er geen strakke verbinding op de longe)

Tijdens deze clinic dag leer je het paard te trainen door middel van je lijf en je houding. Wat wil je? En waarom wil je dat? En hoe reageert je paard erop?
Wat past bij dit paard en wat past bij een ander paard? Er is geen zwart/wit oplossing. Het is altijd goed blijven kijken naar de kleine signalen en bewegingen die het paard maakt. En hier krijg je deze dag de inzichten in en je gaat met handvaten weer terug naar huis.

De dag begint om 13.00 uur waarop er eerst een half uur theorie volgt. Waarom trainen we zoals we trainen en hoe zou het ook anders kunnen om hetzelfde resultaat of zelfs nog beter te boeken?
Daarna is er een half uur een demo en kan iedereen vragen stellen. Na de demo is er even een kleine pauze om vervolgens te beginnen met de clinics. Je kunt je eigen paard meenemen of een paard op de locatie gebruiken. Elke deelnemer krijgt individueel les van een half uur.

Er zijn 3 mogelijkheden deze dag:
1. Je komt voor de theorie en wilt graag meedoen met je eigen paard. Deelname bedraagt €25,-*
2. Je komt voor de theorie en je wilt graag meedoen met een paard van de locatie. Deelname bedraagt €32,50*
3. Je doet alleen mee met de theorie en wilt de clinics bijwonen als toeschouwer. Deelname bedraagt €15,-*
(* Alle kosten zijn inclusief koffie/thee en versnaperingen)

Er is plek voor 4 clinic deelnemers en max. 20 toeschouwers.

Datum en tijd: zaterdag 30 mei, 13:00 uur - 16:30 uur
Locatie: Stienzer Hegedyk 1, Stiens
Trainer: Klaske Roskam
Opgave via: info@roskamequiservices.com of via: http://roskamequiservices.com/contact/


****************************************************************

Over Klaske:
Van jongs af aan traint zij met veel verschillende type paarden. Hierdoor heeft zij veel ervaring opgedaan met mishandelde paarden en paarden die niet werden begrepen. In 2017 is Klaske afgestudeerd als dierkundig ingenieur, heeft zij jarenlang getraind met de technieken van Monty Roberts, Clinton Anderson & Warwick Schiller onder toeziend oog van internationaal trainer Shirley de Groot. En de afgelopen jaren heeft zij zich verder ontwikkelt als therapeut voor paarden. Door het werk als therapeut merkte zij nog veel meer dat wij als mens veel kleiner kunnen kijken en echt oprecht moeten zeggen wat we willen tegenover ons paard.
 
Op het moment dat een paard wordt getraind en de trainer zelf is er niet volledig bij of stapt te vroeg of te laat in, waardoor het paard een averechtse reactie geeft is het hek van de dam.. En dat is natuurlijk niet zo, maar wij als mens doen het vaak net even anders dan een paard en die begrijpt ons hierdoor niet. Daardoor krijg je miscommunicatie en een gefrustreerde trainer en paard. Klaske haar missie is om paard en trainer lekker te laten trainen en uiteindelijk naar een goedgaand (rij)paard op te trainen.

You can't change the world for all the horses.
But for that one horse you can change the world!

Klaske Roskam

Roskam equi-services

Stiens, Nederland

KvK 70519447

Tel. 06-13545453

Email. info@roskamequiservices.com

Cursus aanbod

Wil je zelf meer leren over voeding of de behandelingen die ik geef? Hou de cursusdata in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!