Skip to the content

Welzijn

Een gelukkig paard is een gelukkige trainingscompagnon of werknemer. Een paard heeft van nature veel behoefte aan dagelijkse beweging, sociaal contact, veel licht, beluchting en een zo stress-vrij mogelijke omgeving. Deze behoeften dekken ook de zogenoemde vijf vrijheden van Brambell:

-het dier is vrij van honger en dorst

-het dier is vrij van lichamelijk ongerief

-het dier kan natuurlijk eigen gedrag vertonen

-het dier is vrij van angst en stress

-het dier is vrij van ongemak

 

Hedendaags werkt de FNRS en Keurmerk Paard en Welzijn met deze gegevens en klasseert deze dan. Voor het Keurmerk Paard en Welzijn krijgt een bedrijf een certificaat voor op de muur en de FNRS heeft een 1 tot 5 sterrensysteem. Indien u niet gebruik maakt van het Keurmerk Paard en Welzijn of de FNRS en u wilt wel weten of u goed op weg bent kunt u een welzijnsadvies opvragen.

 

Of wilt u graag uw bedrijf uitbreiden binnen de kaders van KPW en FNRS? Ook dit is mogelijk om hulp en extra inzicht te krijgen in het implementeren van het welzijn van uw paarden op uw bedrijf. Voel u vrij en neem contact op middels het contactformulier. Dan kunnen we samen kijken naar een mooie en fijne plek voor uw paard(en).

 

foto: een nieuwe invulling voor de huidige ruimte met open boxen die het welzijn verhogen en de arbeidsdruk verlagen.

You can't change the world for all the horses.
But for that one horse you can change the world!

Klaske Roskam

Roskam equi-services

Stiens, Nederland

KvK 70519447

Tel. 06-13545453

Email. info@roskamequiservices.com

Cursus aanbod

Wil je zelf meer leren over voeding of de behandelingen die ik geef? Hou de cursusdata in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!